Waarom wij Japanse thee aanbieden?

Matcha is intussen gekend voor zijn goede impact op lichaam en gezondheid.
Dat is ook de filosofie die er achter zit bij het volledige assortiment.
Het bewaringsproces van de Japanse thee is zo dat het alle goede stoffen behoud.
Precies daarom staan we achter deze Japanse thee

 

PS: een blog over thee is op komst

Japanse thee – unieke thee

Japanse thee wordt gestoomd om de oxidatie te stoppen,
dat stoomproces maakt Japanse thee helemaal uniek.
Engelse en Chinese thee daarentegen worden gedroogd ipv gestoomd.
Het proces van stomen geeft de unieke en karaktervolle smaak aan de thee.
Op 1 dag wordt de thee geplukt, gestoomd, gedroogd en luchtdicht verpakt!

snel luchttransport Japanse theeOm de kwaliteit van de thee te behouden is het belangrijk om de thee
niet te laten oxideren, door blootstelling aan lucht,
licht of vochtige omstandigheden.
Je krijgt bij ons een product waar veel aandacht is gegaan naar de meest
ideale verpakking, bewaring en transport.
Op geen enkel moment is de thee 4 weken onderweg met de boot.
De import gebeurt altijd met snelle luchttransporten om niks in te boeten aan kwaliteit!

Japanse groene thee-soorten

Hier kom je meer te weten over de verschillende soorten.
De cafeine in de thee bepaald de smaak en voor veel mensen
ook het moment dat ze de thee kunnen of mogen drinken.

Bereiding

Iedere thee heeft zijn ideale temperatuur om te bereiden.
En, Matcha heeft dan nog een heel eigen bereidingswijze.

Over welke thee wil je meer weten ?

Even een kleine toelichting over Matcha,
er is Matcha en Matcha….
De premium Matcha die we aanbieden is om te drinken.
Maar, we hebben ook Matcha die je kan gebruiken in de keuken.
De kook-Matcha is nog steeds zonder chemische toevoegingen,
is ook top van kwaliteit, maar heeft een meer uitgesproken bitterheid.
Hierdoor is die ideaal om mee te koken,
maar niet de kwaliteit die wij aanraden om te drinken

Behandeling van water voor de thee

Voor we thee maken met kraanwater, doen we het een paar uur
in een karaf laten staan met Binchotan.
Binchotan is houtskool van de Japanse eik.
De honinggraat structuur aan de binnenkant zorgt ervoor
dat het water gaat circuleren.
Ondanks dat het stilstaat in een karaf.
Door de circulatie wordt het water zachter van smaak en
worden chemische stoffen er uitgehaald.

Binchotan-206x300

Het gezuiverde water bij voorkeur in een afgesloten glazen fles bewaren
in de koelkast tot je deze gaat gebruiken.
Op deze manier kunnen er geen bacteriën opnieuw in komen.

 

Wanneer je de Binchotan alle dagen gebruikt, dien je deze 1x per week
schoon te spoelen onder stromend water en goed te schrobben
met een sterke borstel. Na het schoonschrabben de Binchotan
10 minuten in water koken.
Je zal zien dat het kookwater de Binchotan terug schoonmaakt.
Na het koken, deze onmiddellijk laten schrikken in koud water.

Thee of accessories bestellen

Workshops Japanse thee proeven

Onze workshops werken met voor-inschrijving

Klik hier om door te gaan naar events

Staat het niet kortelings op de agenda?
Stuur ons een mailtje om je op te hoogte te houden.
Heb je zelf een groep van 4 tot 6 mensen,
dan richten we de workshop in voor jouw groep.

Winkel Welzijnenontspanning Sluiten