Bereiden van Matcha

Wat heb je nodig?

  • Matcha van goede kwaliteit
  • Een Matcha kom (Chawan) om de match te maken
  • Een bamboe Matcha klopper (Chasen)
  • Een bamboe Matcha lepel (Chashaku)
  • Een kommetje om de Matcha te drinken

Matcha maken, stap voor stap

  • Doe de Matcha kom voor 1/3de vullen met warm water en zet daar de bamboe Matcha klopper in om op te warmen. Bamboe wat droog is zal makkelijker breken. Het warme water maakt de “tanden” van de Matcha klopper soepel om breken te voorkomen.Vul ook het kommetje om de Matcha te serveren met 70ml gekookt water en laat een paar minuten afkoelen tot een 70°-80°

 

  • Giet de Matcha kom (Chawan) leeg en doe er 2 lepeltjes Matcha poeder in
    Bij voorkeur door een zeefje.

 

  • Giet de 70ml water, wat een paar minuten heeft kunnen afkoelen, bij in de Matcha kom

 

  • Klop het water en de matcha poeder zorgvuldig op met een beweging van een M-vorm. Doe dit vanuit de pols. Begin met grote bewegingen en eindig met kleinere bewegingen. Op deze manier krijg je een mooie schuimlaag boven op de match.
    Enjoy your perfect Matcha!

Winkel Welzijnenontspanning Sluiten